Директорка на училище загина в катастрофа край Шумен дни преди първия звънец

15:05, 13 сеп 18 25 6022 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Директорката на основното училище в шуменското село Лятно Айлин Мустафа е загинала в тежка катастрофа северно от Шумен, съобщи ОДМВР. Жената е пътувала сама в "Опел Корса", ударила се е в дърво и е починала на място само пет дни преди първия учебен звънец. Мустафа заела директорския пост в училището преди около два месеца.

Сигнал за катастрофа по пътя от село Избул към село Върбяне бил получен в дежурната част на ОДМВР в Шумен малко след 14 часа в сряда, съобщи говорителят на дирекцията Ася Йорданова, цитирана от ''Монитор''.

Към мястото на произшествието били насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ. След пристигане в района на катастрофата , че 36-годишната Айлин Мустафа от Шумен е загубила контрол над автомобила си, на десен завой излязла от пътя, излетяла във въздуха и се блъснала в крайпътно дърво. Спасителните екипи така и заварили автомобила - във въздуха, с четирите гуми над земята, с усукано около дървото купе.

Според лекарите жената е загинала на място. Заради теч на гориво от катастрофиралия автомобил пожарникари обливали колата с вода и пяна, наложило се да бъде обезопасено пътното платно.

По случая е образувано досъдебно производство, а експертизи трябва да установят причините за катастрофата. Предполага се, че нещо е отвлекло вниманието на шофьорката. След удара в дървото стрелката на километража е останала в положение 70 километра в час.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама