25 училища в област Добрич заменят бележниците с електронни дневници

16:10, 13 сеп 18 / Култура 25 1279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През новата учебна година в 25 училища в Добричка област ще бъдат въведени електронни дневници. Така родителите ще бъдат информирани в реално време за оценките, отсъствията, забележките и други известия за техните деца, съобщи БНР. 

В Добричка област на 17 септември новата учебна година ще бъде открита в 68 училища, в които ще се обучават 15 162 ученици от І до ХІІ клас. 

В две училища учебните занятия ще започнат в други сгради заради продължаващи ремонти, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Добрич Жоро Тошков. 

Учениците от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в областния град ще учат през първите месеци в сградата на основно училище „Н. Й. Вапцаров“. А гимназистите от Професионалната гимназия по земеделие в Генерал Тошево  ще бъдат „на квартира“ в няколко стаи в ученическото общежитие и в сградата на Общинския детски комплекс. И в двете гимназии се извършват дейности по саниране и модернизация по проекти с европейски средства, поясни Жоро Тошков.

1249 са първокласниците в областта, те са със 153 по-малко от миналата година. Навсякъде е създадена необходимата организация за откриване на учебната година и за провеждане на нормален учебен процес, увериха от РУО. По думите на Жоро Тошков, във всички училища навреме е доставена учебната документация, осигурени са и безплатни учебници за децата от І до VІІ клас. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама