Кристиан Василев и Борис Йотов се класираха на полуфинал на световното по гребане в Пловдив

15:50, 13 сеп 18 / Спорт 25 1323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новосформираната двойка скул на България - Кристиан Василев и Борис Йотов, се класира на полуфинал на световното първенство по гребане за мъже и жени в Пловдив. Българската лодка завърши на второ място в репешажите. Победители в тяхната серия станаха ирландците Филип Дойл и Ронан Бърн с време 6:16.96 мин. Йотов и Василев финишираха за 6:20.15 мин. Тяхното време беше 5-о най-добро от всички лодки, участващи в репешажите.

Осемте лодки, завършили първи и втори в четирите репешажа, се присъединиха към вече осигурилите си място в полуфиналите победители от сериите. Така Кристиан Василев и Борис Йотов влязоха в топ 12 в света и продължават битката за клсиране във Финал А.
„Доволен съм от представянето на момчетата днес. Още повече, че Борис беше и леко болен. Но Кристиан и Борис се пребориха. А доста силни лодки отпаднаха в репешажите. Бариерата беше поставена. Разделихме децата от мъжете. Да се класираш в първите 12 в света е сериозно постижение. Лодките са много равностойни и вече решаващи моменти от полуфиналите и финала ще определят призьорите и класирането сред най-добрите. Хубавото е, че сред тях е и българската лодка, за която това е първи сериозен тест като двойка“, заяви председателят на Българската федерация по гребане Свилен Нейков.

Полуфиналите на двойка скул са в петък (14 септември) в 9:19 часа и 9:27 часа.
Двойката без кърмчия - Рангел Кацарски и Станимир Халаджов, завърши на 5-о място в четвъртфиналната си гонка с време 7:06.26 мин. Българите нямаха шанс да се закачат за първите три лодки, които продължиха към полуфиналите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама