Кои тенденции при пластичните операции са започнали от социалните мрежи?

17:10, 13 сеп 18 25 1433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пластичната хирургия не знае граници. Тенденциите се налагат с помощта на светските личности и социалните мрежи. Многобройни са случаите на трансформации обаче, които шокират и отблъскват.  Ето 5 тенденции при пластичните операции, започнали от социалните мрежи:

Бразилско дупе

Тази година операциите за постигане на т.нар. “бразилско дупе“ са се увеличили два пъти в сравнение с последните пет години. Но проучване доказва, че тази интервенция е една от най-опасните. Ако инжектираните мазнини попаднат в артериите, те се запушват, което води до смърт.

Ринопластика без хирургия

Както името подсказва, тази интервенция се осъществява без операция, а с хиалуронови филъри. Цялата процедура отнема 15 минути. Тя е подходяща, когато деформациите на носа не са сериозни. Все пак специалистите съветват потребителите на социалните мрежи да не се влияят от филтрите в телефона им, които подобряват външните им белези, защото често в действителност ефекта може да не е толкова добър.

Повдигане на клепачите

Тази година се наблюдава и увеличение в процедурите върху и около клепачите. 57% от хирурзи, участвали в американско проучване, казват че пациентите им се подлагат на такива операции, за да изглеждат по-малко уморени на работа. Процедурите включват повдигане на клепачите, намаляване на торбичките и черните кръгове под очите.

Махане на мазнини, чрез замразяване

Този процес се нарича криолиполиза и представлява подкожно замразяване на мастни клетки. Чрез специална машина за вакуум се засмукват определено количество мазнини. По този начин се блокира преминаването на кръв в проблемната област. Следователно структурата на 50% до 70% от замразените мастни клетки се разрушава и те се всмукват от лигавицата на черния дроб.

Присаждане на вежди

За присаждането на вежди се взимат фоликули от косата от задната част на главата. Те се имплантират прецизно, като растежа на косъма се насочва в определена посока и ъгъл. За всяка вежда са нужни средно между 250 и 400 косъма. За поддържането им е важно да се подрязват на всеки четири седмици.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама