Как да преборим сухата кожа с естествени средства?

11:00, 16 сеп 18 25 1614 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сухата кожа е в резултат от загуба на влага и често се наблюдава получаване на зачервена и сърбяща кожа, груба на допир. Някои естествени средства могат да помогнат в борбата със сухата кожа, така че тя да изглежда мека, гладка и хидратирана.

Алое Вера

Алое вера е растението на безсмъртието според древните египтяни. То съдържа витамини, минерали, ензими и аминокиселини, които подхранват кожата и я правят мека. Сокът от алое притежава антиоксидантни и овлажняващи свойства. Предотвратява акнето и признаците на стареене и увеличава производството на колаген за подобряване на еластичността.

Арганово масло

То се състои от 99% здравословни мазнини, съдържащи антиоксиданти като катехини, каротеноиди, токофероли и кафеена киселина. Аргановото масло омекотява, хидратира и подхранва кожата. Подпомага изчистването на кожните инфекции и възпаленията, предпазва от увреждане от ултравиолетовите лъчи и притежава анти-ейдж ефект. Сухата кожа може да бъде излекувана с чист, органичен и студено пресован арган.

Авокадово масло

Маслото от авокадо съдържа мастни киселини, някои от които са палмитолеинова, стеаринова и линолова киселина. Богато е на витамин Е – антиоксидант за поддържане на здрава кожа. Авокадовото масло подхранва и хидратира напуканата кожа, успокоява сърбежа, подпомага производството на колаген и премахва възпаленията.

Пчелен восък

Пчелният восък е съставен от въглеводороди, моноестери, мастни киселини и прополис, който съдържа фенолни съединения, флавоноиди, манган и цинк.
Когато се нанася върху кожата, пчелният восък овлажнява и създава защитна бариера срещу външни фактори. Предотвратява загубата на вода, като допълнително хидратира в дълбочина. Използва се и при дерматит, като подобрява зачервяването и лющенето.

Невен

Календула или невен е растение, използвано за ежедневната грижа на кожата. Лечебната билка съдържа каротеноиди и флавоноиди, които са мощни антиоксиданти, предотвратяващи възпаленията върху кожата. Изследвания показват, че невенът хидратира, стяга кожните структури, предотвратява уврежданията и забавя стареенето.

Масло от манго

Манго маслото съдържа витамин А и С и мастни киселини. То хидратира в дълбочина, задържа влагата и може да се използва дори за чувствителна кожа. Неговите противовъзпалителни свойства намаляват бръчките по лицето и успокояват раздразненията. Нанасяйки тънък слой масло от манго, кожата е предпазена от слънцето, вятъра и други външни дразнители.

Какаово масло

Какаовото масло съдържа 380 фитохимикала, богати на антиоксиданти като катехини, антоцианини и флавоноиди, подобряващи структурата на кожата и нейната еластичност. Действа овлажняващо и омекотяващо, като заключва влагата в епидермиса.

Колоидна овесена каша

Колоидното овесено брашно е решение за много кожни проблеми като например екзема и псориазис. Когато се смеси с вода или кисело мляко, кашата почиства, хидратира и защитава епидермиса. Създава бариера върху кожата, която предотвратява загубата на вода, тъй като лекува по-долните кожни структури, пише puls.bg

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама