Задържаха фалшив обков за чанти на известни марки на Аерогара София

11:30, 12 сеп 18 25 1284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

8892 броя артикули - обков за дамски чанти, носещи известни марки, задържаха митнически служители от Митница Аерогара София. Пратката, която съдържала токи, катарами, халки, каишки, ципове, закопчалки и плъзгачи за ципове, е задържана на 28.08.2018 г. поради съмнения, че артикулите нарушават права на търговски марки.

Обковът, обозначен с марките LOUIS VUITTON, GUCCI и FENDI, който пристига от Хонконг, вероятно е трябвало да бъдат пришит на към чанти. Няма данни дали това е трябвало да се случи в България или в друга държава членка на ЕС. За задържането са уведомени притежателите на съответните марки.

Вносът на части от артикули, съдържащи защитени визуални елементи и/или надписи, е начин да се минимизира риска от внос на завършени фалшиви продукти. При тази схема продуктът се изработва и „сглобява" максимално близо до пазара, но който ще се реализира, коментират експерти и допълват, че това е похват при модните стоки, като „имитиращите" елементи могат да бъдат поставени на модели, които нямат нищо общо с оригиналите.

В същото време, при друг случай, на 06.09.2018 г. митническите инспектори от Митница Аерогара София са задържали текстилни изделия (дамски блузи, рокли и жилетки) от марките Louis Vuitton, Gucci, за които също има съмнение, че са фалшиви. На основание същия Регламент 608/2013, за задържаните стоки с произход Китай, са уведомени правопритежателите на марките. Общото количество задържани текстилни изделия е около 40 броя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама