ООН: Броят на недохранените в света нараства

12:30, 12 сеп 18 / Свят 25 1634 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Броят на гладуващите в света се е увеличил през последните три години, като се е върнал към нивото отпреди десетилетие, се казва в доклад на ООН.

Според него 821 милиона души или всеки девети човек на планетата, са недохранени през 2017 г. при 815 милиона през 2016 г.

Почти 151 милиона деца на възраст под пет години - 22% от общия брой - имат неадекватен растеж поради недохранване, цитира доклада МИА.

Проблемът с глада се е изострил в Африка и Южна Америка, твърди доклада, озаглавен "Въпросът с осигуряването на храната и изхранването на света".

В същото време данните показват, че 672 милиона възрастни, повече от всеки осем човека на планетата, са с наднормено тегло.

Според доклада причините са многобройни, включително изменението на климата - като сушата и наводненията, както и войната и насилието.

Годишният доклад на ООН е разработен в сътрудничество с УНИЦЕФ, Световната здравна организация, Световната организация за прехрана и земеделие, Международният фонд за земеделие и развитие и Световната продоволствена програма.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама