Кралев: Домакинствата при първенства целят децата да се докоснат до големия спорт

10:50, 12 сеп 18 / Спорт 25 1203 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Основната цел на домакинствата на големи първенства, освен популяризирането на България, е това да дадем възможност на децата да се докоснат до работата на най-талантливите спортисти”. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Красев по повод факта, че в момента страната ни е домакин на три световни шампионата – по волейбол, по художествена гимнастика и по гребане, и един европейски - по джудо за младежи.

„Общините са отговорни за развитието на масовия спорт. Но битката с обездвижването на децата се води съвместно с учителите и родителите. Едва 30% от децата у нас спортуват, и то не всеки ден”, каза Кралев пред NOVA. Той подчерта, че стратегията с организацията на големи спортни форуми включва още амбицията „да вземем домакинства на олимпийски квалификации по спортове, в които имаме големи шансове за медали”.

Министърът не скри задоволството си от казаното от премиера Борисов, че държавата е готова да опусне пари за изграждането на нов стадион. Според Кралев спортното съоръжение може да бъде построено в рамките на две години след разпределянето на средствата.

Към момента някои от основните проекти на ведомството са свързани с изграждането и ремонтите на физкултурни салони на различни места в страната, каза още Кралев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама