Откриха нарушения при проверки на автошколи в София

13:40, 11 сеп 18 / Общество 25 756 Topnovini

Съвместна проверка в автошколи в София е извършена от служители на Главната дирекция "Национална полиция", НАП и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", съобщиха от вътрешното министерство.

В хода на предприетите съвместни действия, в една от столичните автошколи са установени редица нередности, сред които липса на първични счетоводни документи и липса на касова наличност. Изяснено е, че курсистите се записвали за обучение чрез интернет-платформа на търговско дружество. Плащанията се извършвали на място в офиса на дружеството, срещу които те получавали касов бон или квитанции на името на автошколата. След това събраната сума се носела на ръка лично от управителя на дружество с ограничена отговорност на съответната автошкола.

Експертите от НАП са съставили протокол за констатираното нарушение, предприети са допълнителни проверки на автошколата от компетентните институции. Същевременно служители на ИААА са връчили на управителя на търговското дружество принудителна административна мярка, свързана с предишна проверка, извършена в средата на месец юли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!