Дариха 600 "хляба на мира" на диабетици в Добрич

15:30, 11 сеп 18 / Общество 25 365 Topnovini
1

"Хлябът на мира" за 2018 година ще бъде раздаден от 11:00 часа в сградата на Областния съвет на Български Червен кръст в Добрич. Той е дарение за болни от диабет хора от Националната асоциация на българските зърнопроизводители. Тази година земята на Добруджа в регион Генерал Тошево отгледа „ръжта на мира“ и 600 хляба от нея са дарени на Българския Червен кръст Добрич от името на Асоциацията.

Хлебчетата ще бъдат връчени на представители на диабетно дружество „Добруджа“ в Добрич и Домашен социален патронаж - Община Добричка от Стелиян Стоянов - член на управителния съвет на Асоциацията и Добри Драгнев - председател на ОС на БЧК Добрич.

По волята на дарителя, БЧК ще изпрати „Хляба на мира“ във всички 8 общини в областта. Със съдействието на домашните социални патронажи и представители на диабетни сдружения, по един брой ръжен хляб ще получат хора със специални хранителни потребности.
 
Проектът „Хляб на мира“ обединява 12 държави от Централна и Източна Европа, има своя история и символика-единение на народите, устойчиво земеделие, бит, поминък и не на последно място инициативата е пример за филантропия.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 105 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.