Станимир Стоилов - главен герой на казахстански документален филм

09:50, 11 сеп 18 / Спорт 25 1692 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Селекционерът на националния отбор по футбол на Казахстан Станимир Стоилов се радва на изключителна популярност и уважение в Казахстан. Затова свидетелства и документалният филм, посветен на българския специалист, видял бял свят тези дни, съобщава gong.bg.

Авторите на филма са пътували до България, за да проведат разговори с някои от хората във футбола, свързани с него.

За Мъри се изказва треньор № 1 на 20 век в България Димитър Пенев. „Станимир винаги е влизал в разширения списък. Конкуренцията беше много голяма, но ако не беше сериозната му контузия тогава, щях да го повикам в състава за Мондиала през 1994 година", казва Пенев.

Президентът на БФС Борислав Михайлов също е интервюиран във филма с мнение за Стоилов: „Той е на само добър човек, но и отличен професионалист. А що се отнася до методите му на работа, то той проповядва испанския стил на игра с продължително владеене на топката.”

„Видяхме как Стоилов е успял да сглоби боеспособен състав. Сега казахстанският национален тим се основава на два клубни отбора – Астана и Кайрат. Уверен съм, че Казастан ще върви напред във футбола”, казва във филма българският национален селекционер Петър Хубчев.

Самият Стоилов разказва за периода си в Казахстан и идването му в Астана през 2014 година. Под негово ръководство Астана завоюва титлата 4 пъти: „Попаднах на футболисти, които разбират какво се иска от тях. Президентът и ръководството стоеше зад нас. Каквото и да поискахме, той никога не казваше „не”. Да, имаше и сложни моменти, но не съм очаквал да намеря такива хора. Не се чувствахме гости, а направо – у дома”, споделя Стоилов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама