Мръсни номера при 220 км/ч.

21:17, 10 сеп 18 / Спорт 25 1360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На пръв поглед името на 22-годишният италианец най-вероятно не ви говори нищо. Той е състезател в Moto 2 - последната стъпка пред най-високото стъпало в пистовия мотоциклетен спорт - MotoGP. По време на вчерашното състезание за Голямата награда на Сан Марино, той бе дисквалифициран, минути след това уволнен от отбора си и малко  по-късно бе обявено, че подписаният договор за сезон 2019 е анулиран. Но какво предизвика тези крайни и необичайни мерки?

Малко след старта на състезанието, в борба за позиция се стигна до контакт между Стефано Манзи и Романо Фенати, в резултат на което и двамата загубиха време. В яда си, няколко обиколки по-късно Фенати си позволи нещо абсолютно недопустимо - при скорост от близо 220 км/ч. се протегна и дръпна предната спирачка на съперника си. Това е изключително опасно и като по чудо Манзи остана върху мотора си, въпреки, че се разклати сериозно.

Реакциите не закъсняха - британският състезател в MotoGP Карл Кръчлоу заяви: “Фенати не бива никога да се състезава с мотоциклет.", "Не може да се правят такива неща на друг състезател. И без това постоянно рискуваме живота си.”

Това не е първият случай на безотговорно поведение от Фенати. През 2015-та г. в Аржентина той ритна свой съперник, а през 2016-та бе освободен поради дисциплинарни проблеми от отбора в Мото 3 на легендарния Валентино Роси.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама