Поставят контейнери за стари мебели във Велико Търново

14:50, 10 сеп 18 25 987 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Контейнери за стари мебели и други отпадъци от дърво ще бъдат поставени в кварталите на Велико Търново. Инициативата е на Общината и на компанията „Кроношпан“ и се прави за улеснение за жителите на Старата столица. Първият от новия тип контейнери ще бъде локализиран в квартал „Бузлуджа“ още тази седмица, а поетапно това ще се случи и в другите по-големи жилищни комплекси в града.

Повод за мярката са зачестилите сигнали за оставени стари мебели край съдовете за битова смет или директно в тях. Наредбата за опазване на околната среда задължава както жителите на града и населените места в общината, така и юридическите лица да организират транспортирането на този тип смет до oбщинското депо за строителните отпадъци, намиращо се близо до с. Леденик.

С новите контейнери пред търновци се открива още една възможност за превозване на този тип дървени отпадъци и за последващото им рециклиране.

Друг вариант пред юридическите лица е да транспортират старите мебели и оборудване от дърво директно до базата на „Кроношпан“ ЕООД.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама