Последен ден на изпити в НАТФИЗ

13:10, 10 сеп 18 / Култура 25 1633 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 500 момичета и момчета се съревноваваха за 220 места в НАТФИЗ. Започнали, по традиция на 1 септември, изпитите ще приключат днес - на 10 септември.

Най-оспорвана бе надпреварата за актьорските специалности. Тази година сериозна се оказа и конкуренцията сред кандидатите за местата във Факултет „Екранни изкуства“.

Сълзи и усмивки съпровождаха обявяването на междинните резултати, в края на всеки от изпитните дни. Имената на успелите да ги издържат ще станат ясни утре - 11 септември. Те ще формират юбилейния за НАТФИЗ 70-ти випуск.

12, 13 и 14 септември са определените за записване дни.

Студентите на НАТФИЗ са най-младите участници в З4-то издание Празници на изкуствата „Аполония“, наред с номинираните и наградени от „Икар“ и „Аскеер“ спектакли на Народен театър „Иван Вазов“, Младежки театър „Николай Бинев“, Малък градски театър „Зад канала“ и Театър 199 „Валентин Стойчев“.

Ето каква е оценката на артистичния директор на „Аполония 2018“ г-жа Маргарита Димитрова, след като на 2 септември, студентите от класа на проф. д-р Атанас Атанасов представиха „Papas in motion“.
Всички бяха много възхитени и щастливи от този спектакъл. Класът е великолепен и мога да кажа под секрет, че столичните театри очакват дипломирането на студентите през май 2019, за да им предложат работа.

Част от възпитаниците на проф. Атанасов вече имат своите професионални ангажименти в София. На сцената на Театрална работилница „Сфумато“ се изявяват Велизар Емануилов в спектакъла „На тЯтър съм“, Виолина Доцева в „Бесове“, Анета Иванова в „Актьори срещу поети“, Кирил Недков и Калоян Стойчев участват в „Калигула“ на Народен театър „Иван Вазов“, Христина Джурова в „Семеен съвет“ на Театър 199 „Валентин Стойчев“, Кирил Недков и Калоян Стойчев играят в „Болница накрая на града“ на Малък градски театър „Зад канала“.

Самуела-Ивана Церовска е от последния випуск на проф. Маргарита Младенова, който се дипломира през май 2018 г. На 3 септември младата актриса направи своя професионален дебют на сцената на Родопския драматичен театър, в спектакъла „Антигона и хората“ на режисьора Делян Илиев, друг възпитаник на НАТФИЗ от класа на проф. Пламен Марков.

На 15 септември (събота), от 10.00 ч., в салона на Театър НАТФИЗ, ректорът проф. д-р Станислав Семерджиев ще открие 70-та юбилейна учебна година. Събитието, на което новоприетите ще получат студентските си книжки, е изключително вълнуващо не само за първокурсниците и техните семейства, но и за останалите близо 600 студенти на Академията, преподаватели, служители, гости и приятели. На какво ще бъде посветено приветствието на проф. д-р Станислав Семерджиев, кои ще са официалните лица и гости и какви изненади крие тържествената церемония тази година, предстои да разберем.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама