Пламен Константинов: Постигнахме най-доброто

13:50, 10 сеп 18 / Спорт 25 1457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов бе изключително доволен от чистия успех срещу Финландия, а надеждите му са съставът ни да продължи по същия начин.

България надигра скандинавския тим с 3:0 гейма на старта на Световното първенство по волейбол за мъже пред пълни трибуни в Двореца на културата и спорта във Варна.

"Хубаво начало. Постигнахме чиста победа над Финландия. Като резултат – най-доброто, което можеше да очакваме на старта на Световното първенство. Като игра имаме още плюсове, които да добавим в следващите мачове. Това също ми дава оптимизъм. Изиграхме един мач, който рядко ни се случва, в който да нямаме несработена блокада. Отдавам го повече на финландците, те не рискуваха и търсеха повече топката да остане в игра. Имаме много „пипнати“ на блокада и добри проценти на този елемент, което значи, че сме успели да прочетем играта на разпределителя. Доволен съм от началото, имахме нужда от тази победа. Предстои мач с Иран и силно се надявам да продължим в същия дух и да запишем нова победа“, заяви Константинов.

Мачът срещу иранците е на 13 септември, четвъртък, от 20:30 часа, отново във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама