''Любовта е лудост'' идва в Пловдив

17:30, 10 сеп 18 / Култура 25 1572 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 14 до 23 септември любителите на световното кино ще могат да си припомнят какво е любовта в различните и проявления, благодарение на богатата програма на фестивала, която ще бъде излъчена в Lucky Дом на киното. В продължение на 10 дни ще бъдат показани 20 филма, всеки ден от 19 и 21 ч.

Фестивалът е включен в културната програма на града и е подкрепен от Община Пловдив.

Акцентът на тазгодишното издание е носителят на „Златна палма“ за режисура в Кан „Студена война“ от режисьора на спечелилия „Оскар“ за чуждоезичен филм „Ида“ Павел Павликовски. Филмът разказва за една силна любов на фона на разгарящата се Студена война между Източна и Западна Европа през 50-те години на миналия век. Награденият от журито на Венеция „Прекрасна страна“, както и носителят на „Сребърен лъв“ за режисура „Попечителство“ също ще бъдат част от програмата.

Освен фестивалните фаворити, „Любовта е лудост“ ще предложи и филми с любими познати актьори. Ейдриън Броуди ще се разхожда из улиците на „Нощен Манхатън“ по романа на Колин Харисън, Жулиет Бинош (под режисурата на Клер Дени) ще търси любовта в „Слънцето в нас“, а носителят на „Оскар“ Джей Кей Симънс ще бъде част от антологията „Разделени светове“ на гръцкия режисьор Христофорос Папакалиатис. Почитателите на високите скорости пък ще могат да гледат „Състезателката и затворникът“ с талантливия Матиас Шонхаерт.

Фестивалът започва този петък (14 септември) с прожекцията на „Слънцето в нас“ и ще продължи до следващата неделя (23 септември), като всеки ден в Lucky Дом на киното ще бъдат показвани по два от филмите в програмата. Повече за фестивала и самите филми можете да научите от фейсбук страницата на киното.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама