Силистра празнува цяла седмица

11:00, 10 сеп 18 25 1450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С търговско изложение в централната част на Силистра от днес започва празнична седмица по повод Деня на Силистра – 14 септември /Кръстовден/. 

В програмата са предвидени концерти, изложби и други прояви. За 11 септември е насрочен Национален фестивал на старата градска песен „Дунавски спомени”. „Патиланци” се нарича веселият детски карнавал с любими герои на Ран Босилек. На 13 септември на централния градски площад ще има Празник на хляба, песента и танца -  изложение на хляб и хлебни изделия от народните читалища, фолклорен концерт  и площадна игротека с клубове за народни танци. 

На празника на града Кръстовден в катедралния храм „Св. Св. Апостоли Петър и Павел" Божествена Света литургия ще отслужи Доростолският митрополит Амвросий в съслужение с духовници от епархията.  Пред художествената галерия ще бъде открита скулптурна композиция за художника Бедиг Бедросян, сътворена от проф. Георги Чапкънов – Чапа, почетен гражданин на Силистра. 

Предвидено е и тържествено заседание на Общинския съвет. На празника музеите в Силистра и природо-научният музей в  „Сребърна” обявяват Ден на отворените врати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама