Кметът на Септември отново застава пред съда

10:00, 10 сеп 18 25 1251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Пазарджишкия окръжен съд ще се гледа поредното заседателно дело срещу кмета на Септември Марин Рачев. Той е обвинен в укриване на данъци в особено големи размери за периода преди да стане кмет. Пред сградата на съда ще бъдат и представителите на инициативния комитет "Да спасим община Септември“.

Според обвинителният акт за периода 2005-2006 година Марин Рачев не е платил ДДС от продажбата на горива в размер на 115 000 лева, които с натрупаните лихви достигат 300 000 лева. На днешното заседание ще бъде представена допълнителна счетоводна експертиза, която обхваща 10-годишен период от дейността на фирмите на Рачев.

"Много е важно да се знае, че данъците, за които е подсъдим кметът Рачев са признати за дължими окончателно по съдебен ред от Върховния административен съд, но и до ден днешен не са платени на държавата. По настоящето наказателно дело се установява дали тези данъци от над 300 000 лева с лихвите са престъпно укривани. От представената по делото от Окръжен съд-Пазарджик допълнителна счетоводна експертиза става ясно, че вещите лица подкрепят изцяло изводите на данъчните и направената ревизия, която е потвърдена от ВАС като законосъобразна", обясни адвокат Николай Баташки от инициативния комитет "Да спасим община Септември", предаде БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама