Ердоган не изключва възможността за нова среща с Путин след посещението си в Германия

12:30, 09 сеп 18 / Свят 25 1078 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турският президент Реджеп Ердоган обяви възможността за нова среща с руския си колега Владимир Путин след посещението си в Германия, насрочено за 27-28 септември.

"Споразумението да се поддържа примирието в Сирия е много важно. Разбира се, ние имаме много други различни идеи, които тепърва ще бъдат обсъдени", - заяви Ердоган на връщане от срещата на върха на Руската федерация, Турция и Иран за Сирия, която се проведе на 7 септември.
Освен това президентът засегна и темата на срещата на високо равнище на Руската федерация, Турция, Франция и Германия. Срещата на представителите на Турция, Русия, Франция и Германия ще се състои в Истанбул на 14 септември.

В Техеран на 7 септември се състоя тристранна среща межуд Русия Иран и Турция за разрешаване на ситуацията в Сирия.
Москва, Техеран и Анкара се съгласиха да продължат усилията си за защитата на цивилни граждани и подобряване на хуманитарната ситуация в Сирия. Те също така сметнаха за необходимо да опростят процеса на формиране на конституцията на Сирия с оглед на своето ранно приемане. Участниците в срещата се съгласиха, че следващата тристранна среща на високо равнище за сирийското споразумение ще се проведе в Русия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама