Посещението на президента Вучич в Косово е под въпрос

11:40, 07 сеп 18 / Свят 25 1054 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сръбският президент Александър Вучич не пожела нито да потвърди, нито да опровергае неофициалните информации, че обмисля да се откаже от визитата си в Косово, съобщават белградските медии.

Посещението на президента беше поставено под въпрос след заплахите от страна на Прищина, че може би няма да получи разрешение за влизане, а според думите на председателя на косовския парламент Кадри Весели и с разрешение не всеки може да отиде във ВЕЦ Газивода, тъй като няма какво да прави там.

Вестник "Блиц" пише, че Вучич ще откаже посещението си в Косово, ако властите не му позволят да посети водната електроцентрала "Газивода" в северната част на Косово.

Планирано беше Вучич да посети в събота Зубин поток, както и езерото и водната електроцентрала "Газивода", която се намира в тази община. В неделя дневният ред на визитата включваше Косовска Митровица.

Вестник "Вечерне новости" посочва, че заради цялата тази ситуация под голям въпрос е и продължаването на диалога в Брюксел, който е насрочен за днес, а не е изключено през деня президентът да се обърне към нацията, за да разкрие фона на всички задкулисни действия, които заплашват да тласнат преговорите към задънена улица.

Всичко започна със скандалното послание на Кадри Весели, председател на парламента в Прищина и един от командирите на прочулата се с печална слава Армия за освобождение на Косово, че на Вучич може да не бъде позволено да влезе в Косово, пише вестник "Вечерне новости".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама