Емануил Йорданов: Много хора сега се радват, че "лошите богаташи" са заловени

08:40, 07 сеп 18 25 1847 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Рано е да се каже дали има връзка между случаите с Арабаджиеви и Стайкови. Много хора сега се радват, че "лошите богаташи са заловени". Никой не знае какви доказателства са събрани, какъв е случаят". Това каза  бившият вътрешен министър Емануил Йорданов по повод арестите на собствениците на хотел "Маринела" и "Винпром Карнобат" пред Нова телевизия. 

"Общественото мнение се формира от медийните изяви и репортажи. След няколко дни съдията ще трябва да отсъди решението си. Представете си колко ще му е трудно. Обществото е настръхнало, това са хора с организирана престъпна група, заловени са от хора с качулки. В същото време има събрани доказателства", обясни бившият министър.

Той напомни, че всеки е невинен до доказване на противното. "Във всяко наказателно производство най-важното е какви доказателства са събрани. Когато няма достатъчно доказателства, не може да се отсъди вина", казва още юристът.

Йорданов не вярва, че арестите на двете големи богати фамилии ще доведат до раздвижване на подземния свят. "Ако говорим за престъпления, те са по-скоро икономически. Раздвижванията ще са там, ако има такива", заяви още той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама