Изчерпан ли е моделът "ол инклузив" у нас?

12:30, 08 сеп 18 25 1274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Моделът "ол инклузив" не е изчерпан за българския туризъм и продължава да привлича туристи. Той все още носи добри приходи на хотелиерите. Това обявиха специалисти и представители на бизнеса, след като стана ясно, че Турция обмисля да категоризира "ол инклузив" услугите, които предлага на гостите си.

Проф. Стоян Маринов, член на Управителния съвет на Варненска туристическа камара коментира пред БНТ: Системата "ол инклузив" е удачна и изгодна за туриста, защото плаща една сума и остава с впечатлението, че може да консумира повече, отколкото е платил. Удачна е за хотелиерите, защото те също получават за туриста една сума, съответно се опитват да минимизират разходите и да си увеличат печалбата. Изгодна е и за туроператорите, защото като търсена формула успяват да си пълнят самолетите и хотелите, с които са сключили договори. Единствено не е изгодна за дребните търговци, които предлагат допълнителни услуги и стоки в курортите. Системата "ол инклузив" вингаи може да се подобри.

В доста хотели у нас качеството на "ол инклузив" услугата не е на желаното ниво, смятат хора от бранша.

Това несъответствие води до най-много оплаквания сред туристите, коментира министър Ангелкова.Тази темата ще бъде дискутирана и вероятно ще доведе до промени в нормативната уредба.

Хотелиери са мнение, че ако "олинклузив"-ът отпадне напълно в България, ще трябва да се наемат по-подготвени кадри.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама