87 слона в Ботсвана са избити от бракониери

08:00, 09 сеп 18 / Свят 25 1199 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бракониери избиха 87 слона в Ботсвана, Южна Африка. Животинските трупове са били открити в близост до резерват в делтата на Окаванго, съобщава BBC.

Слоновете са били убити през последните 3 месеца, а по-голямата част от тях са загинали през последните 2 седмици. Слоновете са били избити заради бивните им, като труповете са оставени да се разлагат. Освен това, убити са и 5 бели слона, които са изключително застрашени от изчезване.

„Шокиран съм, напълно поразен. Това е най-мащабното бракониерството, случило се до момента в Африка“, коментира сътрудникът на организацията „Слонове без граници“ Майк Чейз. Масовото избиване на слонове изисква незабавни действия от страна на правителството.

В Ботсвана се намира най-голямата популация на слонове в света от 130 хиляди индивида.Страната се смята за последното убежище за дивите животни в Африка, след като бракониери по цял свят масово убиват животните заради слоновата кост.

Миналата година в Кения бе убит един от най-старите и най-големи слонове в Африка. През юли тази година на територията на национален парк бе открит трупът на амурски тигър, а през август в Никарагуа заснеха отвличането на морска костенурка, пише Агрозона.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама