„Подари надежда вместо цвете” вече в цяла Хасковска област

14:30, 06 сеп 18 25 895 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За втора поредна година родители от Хасково организират благотворителна кампания „Подари надежда, вместо цвете“. За първи път в Хасково тази инициатива бе проведена преди старта на учебнага 2017/2018 година в подкрепа на четири деца от Хасково, които се нуждаят от скъпоструващо лечение. Гражданската инициатива и  благотворителността обединиха хиляди хасковски семейства и в първия учебен ден те подариха надежда вместо цвете.

Инициаторите на кампанията имат желание сега тя да обхване всички училища на територията на област Хасково, а събраните средства да бъдат в подкрепа на благотворителни каузи по места. Областният управител на Хасково Станислав Дечев също подкрепя благотворителната кампания.

“Училищата и семействата ще решат за себе си дали искат да подарят надежда вместо цвете. Това е кампанията на добротворството. Това ще е първият урок по доброта, който ще научат учениците на старта на новата учебна година”, заяви Дечев при срещата си с инициаторите на кампанията в Хасково. По неговите думи, всеки български учител заслужава цвете на признателност и обич, подарено с усмивка и благодарност. Но със сигурност всеки български учител би оценил големия жест на благотворителност, който децата и родителите правят в името на живота и надеждата.

Всяко училище, което е решило да се включи в кампанията “Подари надежда вместо цвете” ще посочи каузата, за която ще се събират средства и ще осигури кутии за дарения в първия учебен ден. Резултатите от кампанията ще бъдат отчетени пред обществеността, чрез инициатора Мина Мутафова, съобщават от областна администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама