„Подари надежда вместо цвете” вече в цяла Хасковска област

14:30, 06 сеп 18 / Общество 25 372 Topnovini
1

За втора поредна година родители от Хасково организират благотворителна кампания „Подари надежда, вместо цвете“. За първи път в Хасково тази инициатива бе проведена преди старта на учебнага 2017/2018 година в подкрепа на четири деца от Хасково, които се нуждаят от скъпоструващо лечение. Гражданската инициатива и  благотворителността обединиха хиляди хасковски семейства и в първия учебен ден те подариха надежда вместо цвете.

Инициаторите на кампанията имат желание сега тя да обхване всички училища на територията на област Хасково, а събраните средства да бъдат в подкрепа на благотворителни каузи по места. Областният управител на Хасково Станислав Дечев също подкрепя благотворителната кампания.

“Училищата и семействата ще решат за себе си дали искат да подарят надежда вместо цвете. Това е кампанията на добротворството. Това ще е първият урок по доброта, който ще научат учениците на старта на новата учебна година”, заяви Дечев при срещата си с инициаторите на кампанията в Хасково. По неговите думи, всеки български учител заслужава цвете на признателност и обич, подарено с усмивка и благодарност. Но със сигурност всеки български учител би оценил големия жест на благотворителност, който децата и родителите правят в името на живота и надеждата.

Всяко училище, което е решило да се включи в кампанията “Подари надежда вместо цвете” ще посочи каузата, за която ще се събират средства и ще осигури кутии за дарения в първия учебен ден. Резултатите от кампанията ще бъдат отчетени пред обществеността, чрез инициатора Мина Мутафова, съобщават от областна администрация.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 223 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.