Решават обвиненията на задържаните при акцията във "Винпром Карнобат"

08:10, 06 сеп 18 25 1528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура ще обяви на кои от задържаните при вчерашната акция в офиси на "Винпром Карнобат", "Сис Индустрийс" и "Топаз Мел" ще бъдат повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Десет души, сред които и алкохолният бизнесмен Миню Стайков, бяха задържани за 24 часа, а въз снова на събраните при обиските доказателства наблюдаващите прокурори ще преценяват дали задържането му ще бъде продължено за 72 часа.

Заместник-главните прокурори Борислав Сарафов и Иван Гешев обясниха, че се проверява дали през разбита този юли фабрика за незаконни цигари не са били изпрани през фирмите за производство на алкохол на Миню Стайков над 70 милиона лева.

"Много често прането на пари от нелегалната дейност се извършва чрез легалните фирми на едно дружество. Така че един човек може да превърти едни пари от задния в предния джоб, използвайки легалната дейност за легализиране на незаконно придобитите доходи от нелегалната такава", обясни Сарафов.

"Проверяват се различни неща, свързани с тази фабрика - "Винпром", дали декларираните продажби съответстват на произведената стока. Укриват данъци и извършват данъчни престъпления конкретни физически лица. Те би трябвало да са управители или представители на определени търговски дружества - фирми", допълни Гешев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама