Африкански ритми огласиха сградата на Община Плевен

17:50, 05 сеп 18 25 811 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Африкански ритми огласиха днес сградата на Община Плевен. Поводът бе гостуването в сградата на местната администрация на ганайските музиканти от „Кинг Аишоба бенд“, които ще са сред участниците в предстоящия в нашия град от 7 до 9 септември Международен есенен джаз фестивал „От Африка до Плевен“.

Концертите от проявата са планирани в парка на Регионалния исторически музей, а при лошо време ще се проведат в ХГ „Илия Бешков“. За джаз феста тази година в Плевен ще гостуват музиканти както от България, така и от Испания, Буркина Фасо, Мозамбик, Косово, Гана.

Стартът на 7 септември ще бъде поставен в 19 ч. от „Хакос Трио“ (България, Сърбия, Испания), а в 21 ч. на сцената в парка на РИМ ще излязат музикантите от Буркина Фасо „Мамаду Диабате Трио“. В дните от фестивала на плевенска сцена ще се изявят още „Fly We To The Moon“ (България), Илире Авдиу Квартет (Косово, България), създаден специално за джаз фестивала в Плевен, „Metaфоrmoza“ (България), а финал ще поставят днешните гости в Община Плевен „Кинг Аишоба бенд“. Също така, в програмата на феста са предвидени ателиета по африкански танци с Мария Косса (България, Мозамбик), в които всеки желаещ ще може да се включи.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама