Сливен и Хасково се включват в кампанията „Да изчистим България заедно“

15:00, 05 сеп 18 25 1516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За седма поредна година община Сливен ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно”, което ще се проведе на 15 септември.

За организираните групи доброволци ще бъдат осигурени чували. Те могат да ги получат в стая № 27 в Общината, в дните от 10 до 14 септември – от 10.30 ч. до 11.30 ч. и от 15 до 16 часа.

Препоръчаните места за почистване са района около долна лифтена станция, Кръстова чешма, населената част в местността Карандила, местностите Моллова кория, Абланово, Селището, Батмиш – гората до пътя за пречиствателната станция за питейни води. Други места, предвидени за почистване са паркът Хамам баир, парк „Свети Георги“, междублоковите пространства и зелените площи в град Сливен. Списъкът с местата за почистване не е окончателен и може да бъде допълван от желаещи да се включат в кампанията. Почистени места могат да бъдат отбелязани на интерактивната карта, да се приложат снимки преди/след, да се отбележи името на организацията, броят на доброволците и почистената от тях площ.

За да бъде ефективна организацията по натоварване и извозване на събраните отпадъци от почистването, е необходимо пълните чували да се оставят до най-близкия контейнер за битови отпадъци, а за мястото и района се уведомява дежурен Община Сливен на тел. 044/611 136.

Всички общини на територията, контролирана от РИОСВ- Хасково отново ще участват в инициативата с организиране на пунктове за раздаване на чували и ръкавици, почистване на замърсени терени и извозване на отпадъците. Събраните отпадъци ще се депонират само на регионални депа, отговарящи на нормативните изисквания. Достъпът до депата ще бъде свободен за всички транспортни средства, които се включат в инициативата. Общините ще могат да получат чувалите и ръкавиците, осигурени от МОСВ на 5, 7 и 10 септември от РИОСВ- Хасково в рамките на работния ден.

Служителите на РИОСВ- Хасково ще почистват ЗМ „Аида” край Хасковски Минерални бани. В деня на почистването в РИОСВ- Хасково ще има дежурен експерт по управление на отпадъците, който ще обобщава подадената от общините информация за събраните количества отпадъци и ще информира гражданите на тел. 038/60-16-17.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама