Мака - афродизиакът на Перу

13:00, 09 сеп 18 25 1980 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мака е перуанско растение, което вирее в централните Анди при висока надморска височина до 4000м. Коренът на мака е бил използван от местните племена от хилядолетия като храна и средство благоприятстващо поддържането на енергията, издръжливостта и силата на организма.

Наричат го перуанското чудо, изгубената билка, афродизиакът на Перу. Към днешна дата започва да добива все по-голяма популярност и да завладява целия свят. А е познат още от древността като необикновената билка на инките.

Маката принадлежи към семейството на ряпата и вирее в много екстремни условия като студ, интензивна слънчева светлина и силни ветрове. Този корен има честта да бъде най-високо развиващата се растителна храна в света. Притежава огромна хранителна стойност, съдържа повече от 60 различни хранителни елемента и е определен от учените за адаптоген - храна, засилваща имунната система без странични негативни последствия.

Подмладява и възобновява организма

Има доказано подмладяващо и обновяващо въздействие върху жлезите с вътрешна секреция, успешно възстановява и хормоналния баланс. Този корен има способността да увеличава производството на хормони от яйчниците, тестисите, панкреаса, щитовидната жлеза – като не предизвиква негативни реакции, каквито се срещат при хормонозаместващата терапия. Често се препоръчва в борбата с безплодието, а също и за карма. Този корен съдържа около 60% въглехидрати, 9% хранителни фибри и 10% протеини, което го прави

много подходящ при анемия и малокръвие

Съдържанието му на калций пък, надвишава това на млякото. В състава му са включени и 31 минерала, сред които калий, желязо, магнезий, манган, фосфор, мед и цинк, и витамините B, C и D. Съдържа 9 от 10-те есенциални аминокиселини, успешно се справя и с „лошия” холестерол.

С Мака ще изглеждате по-млади и красиви, без проблеми, свързани с остеопороза и болки в ставите. Ще се радвате на бистър ум, чиста кожа, енергия, издръжливост и емоционално равновесие.

Този корен не е нито добавка, нито лекарство и няма начин да ви навреди. Той е силна суперхрана. Постепенният му прием с едноседмична почивка всеки месец е добро начало. 1/2 чаена лъжичка Мака спокойно замества и сутрешното ви кафе, пише zdraveto.bg

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама