Отлагат преасфалтирането на пътя Своге - София заради очаквани дъждове

18:07, 04 сеп 18 25 1206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Преасфалтирането на участъка от път II-16 Своге - София ще бъде на 7 септември (петък) заради очакваните дъждове утре. Прогнозата на синоптиците е за валежи през целия ден, а при подобни метеорологични условия е невъзможно полагането на нов асфалт.

Днес продължи фрезоването на пътната настилка и почистването на трасето в участъка от път II-16 Своге – София, което е част от подготовката за предстоящите асфалтови работи в отсечката от водостока, преди пътния инцидент до моста над река Лесковдолска. Дейностите се извършват без спиране на движението в една лента.

На 5 и 6 септември движението в участъка ще се извършва без ограничение. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват пътната сигнализация.

На 7 септември ще започне преасфалтирането на отсечката и движението по път II-16 Своге - София ще бъде спряно. Обходните маршрути за леките автомобили са път II-81 София - Монтана и след това път III-164 Своге - Искрец - Бучин проход. Път II-81 - проход „Петрохан“, на територията на Софийска област, също е в ремонт и в този участък шофьорите трябва да карат с по-ниска скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация.

Тежкотоварните камиони и автобусите, идващи от Видин по път Е-79 и пътуващи към Своге, за да не влизат в Искърското дефиле ще бъдат отклонявани при Ребърково в посока Ботевград. Леките автомобили и локалният трафик, пътуващ от София към Своге, ще могат да преминават по път II-16 в двете посоки до отклонението за село Редина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама