Започна кандидатстването за безплатни школи по програмиране за ученици в Разград

18:00, 04 сеп 18 / Култура 25 1642 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, обяви днес старта на пет безплатни школи по програмиране и дигитални науки за ученици от 4-ти до 12-ти клас в Разград. Кандидатстването е отворено до 30 септември и включва регистрация на сайта на Училищна Телерик Академия и явяване на входен тест.

В рамките на учебната 2018-2019 г. Училищна Телерик Академия ще организира безплатни ИТ обучения за деца и младежи от всички възрасти в рекордните 65 школи в 15 града в страната, включително София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Габрово, Разград и др.

Училищна Телерик Академия, с подкрепата на Фондация „Америка за България“ подготвя децата и младежите за професиите на бъдещето, като развива логическото мислене и креативността им, въоръжава ги с ключови умения и им осигурява равен достъп до съвременно технологично обучение.

„Все повече от професиите днес и за в бъдеще ще изискват дигитални умения. Независимо дали ще изберат да се занимават с програмиране или да се развиват в друга област, учениците трябва да могат да управляват дигиталните технологии и да пишат код, за да бъдат конкурентоспособни на глобалния пазар на труда. Затова вече 8 години предоставяме качествено, безплатно ИТ обучение за ученици от всички възрасти“, коментира Петър Шарков, ръководител на Училищна Телерик Академия.
В Разград обученията са насочени към ученици в 4-7 и 8-12 клас.

За ученици в 4-7 клас

Учениците от 4-ти до 7-ми клас могат да избират между три програми: „Дигитални науки“, „Разработка на игри“ и „Алгоритмично програмиране“.
• „Дигитални науки“ - учениците разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват. Правят първите си стъпки в програмирането и научават как да се предпазват от опасностите в интернет.
• „Разработка на игри“ – обучението въвежда учениците в програмирането, като използва естествения им интерес към компютърните игри. Децата неусетно преминават от консуматори на технологиите в техни създатели.
• „Алгоритмично програмиране“ – програмата навлиза в дълбочина в света на програмирането като подготвя учениците за участие в състезания и олимпиади по информатика. Близо 70% от състезателите в групите за 4-7 клас през изминалата учебна година са възпитаници на Академията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама