РИОСВ – Благоевград и спортисти от плувен клуб „Пирин” чистиха Природен парк „Рилски манастир“

09:56, 04 сеп 18 25 932 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 100 чувала с отпадъци бяха събрани в почистването на Природен парк „Рилски манастир”, което организира РИОСВ – Благоевград в партньорство с плувен клуб „Пирин” – Благоевград, Дирекция на Природен парк „Рилски манастир” и Община Рила.

Събитието се състоя на 3 септември и е част от планираните дейности на екоинспекцията в кампанията „Да изчистим България заедно“.

Голямото количество отпадъци е събрано само за два часа от силно замърсените по това време на годината места за пикник в 4 километрова отсечка по пътя от Рилски манастир към м. „Кирилова поляна“.

Най-активни в инициативата бяха участващите 30 спортисти (деца и младежи) от Плувен клуб „Пирин”, които съвестно отстраниха нерегламентираните замърсявания и си пожелаха следващия път да заварят Рила планина по-приветлива и чиста. 

 

През 2018 г. МОСВ осигури 40 000 чувала и 80 000 чифта ръкавици, които се разпространяват чрез изнесените структури на МОСВ – Регионалните инспекции по околна среда и води, Басейновите дирекции и Националните паркове.

3590 бона за гориво се изпращат на областните управи за транспортиране на събраните отпадъци до регионалните депа на останали неизвозени отпадъци, събрани от доброволци в рамките на кампанията.

Служители на МОСВ и РИОСВ ще бъдат на местата за почистване, наред с всички граждани, включили се в инициативата и ще координират и подпомагат кампанията на 15 септември. Те ще събират и обобщават информация за събраните отпадъци по време на „Да изчистим България заедно“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама