Майките от „Системата ни убива“ посрещат депутатите след ваканцията

08:40, 04 сеп 18 25 1123 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Майките от инициативата "Системата ни убива" се подготвят да посрещнат депутатите с мълчание и с черни знамена в сряда сутрин, когато е първото редовно заседание на парламента след лятната ваканция.

Протестиращите майки припомнят, че до 1-ви октомври остава по-малко от месец и очакват в този срок Народното събрание да приеме поне искания от тях закон за личната помощ и публикувания преди няколко дни закон за хората с увреждания.

Законът за личната помощ, разработен от екипа на омбудсмана Мая Манолова и внесен в парламента от депутатите на Веселин Марешки, както и подготвяният в продължение на четири месеца закон за хората с увреждания, трябва да бъдат разгледани и гласувани до 1-ви октомври. Това искане поставят протестиращите майки на деца с увреждания, 29 дни преди посочения срок и ден преди първото редовно заседание на парламента.
 
В сряда сутрин майките ще се съберат на палатката зад парламента, за да посрещат идващите на работа депутати с традиционните си тениски, с черни знамена и с мълчание.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама