Сноубордистът Владимир Павлов не успя да събере средства за Шиша Пангма

18:50, 03 сеп 18 / Спорт 25 1243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сноубордистът Владимир Павлов планираше в края на месеца да изкачи без допълнителен кислород 8-хилядния връх Шиша Пангма в Хималаите и да се спусне от него. Така щеше да стане първия човек в света, който кара сноуборд от този връх, както и първият българин, който се спуска със сноуборд от над 8000 метра височина, предаде БНР.

"Бих искал да информирам всички, че поради най-вече финансови причини тази година сноуборд експедицията ми няма да се осъществи. Със сигурност ще продължа да преследвам тази цел и през 2019, така че благодаря на всички, които се включиха в кампанията - тя ще остане отворена, докато нещата се случат, а набраните средства и подкрепа са изключително важни за мен и ще бъдат впрегнати по-същото направление в точния момент. Продължаваме нагоре!" - написа във Facebook профила си 37-годишният българин.

Той има повече от 20 години опит в планинарството и екстремния сноуборд и е сред пионерите в този спорт в България. През 2016 г. изкачва и спуска със сноуборд най-високия връх на Близкия изток - Дамаванд (5671 м) в Иран, а миналата година направи първото българско сноуборд спускане от над 7000 метра - от връх Ленин в Киргизстан.

Желаещите да подкрепят първото БГ сноуборд спускане от над 8000 м., могат да посетят сайта на кампанията му за събиране на средства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама