Митничари иззеха един тон нелегален алкохол в района на Варна

14:30, 03 сеп 18 / Крими 25 702 Topnovini
1

1000 литра нелегален етилов алкохол задържа екип на митническа мобилна група при проверка в частен имот в района на Варна. Проверката е извършена на 30.08.2018 г., в рамките на засиления контрол срещу нерегламентирано съхранение и търговия с акцизни стоки в района на Черноморието.

При проверката митническите служители откриват на двора зад къщата ПВЦ бидони, съдържащи безцветна течност с мирис на етилов алкохол. След измерване е установено, че общото количество на откритата течност е 1000 литра с алкохолно съдържание 48%vol. В рамките на проверката за алкохола не са представени документи, удостоверяващи плащане на акциз по Закона за акцизите и данъчните складове.

Взети са проби за лабораторен анализ и определяне вида на задържания продукт. След излизане на лабораторните експертизи предстои да бъде образувано административнонаказателно производство по случая.

Около 13 000 литра нелегален етилов алкохол е задържан в рамките само на два месеца-юли и август при засилените митнически проверки по Черноморието през туристическия сезон, съобщиха от Агенция "Митници".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани