Сниманият в Ловеч филм "Моторът" тръгва по кината през октомври

17:00, 03 сеп 18 / Общество 25 334 Topnovini
1

Заснетият в Ловеч и околните села филм „Моторът” тръгва по киноекраните в страната през октомври, съобщи режисьорът Валентин Гошев, цитиран от пресцентъра на общината. Филмът участва в 26-ото издание на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост” във Варна, а представянето му бе в рамките на конкурсната програма „Младежки модул” пред млада публика.

През юни „Моторът“ завоюва голямата награда на Международния фестивал в Шкодра, Албания. В тамошната селекция той се състезаваше с още 170 заглавия, а фестът показа 1200 филма от 104 страни от четири континента.

„Моторът“ имаше ранна премиера в Ловеч още на 18 януари т.г. След прожекцията творческият екип беше приветстван с бурни аплодисменти и викове „Браво!“. Тази есен лентата ще може да се види и от останалите зрители в Ловеч, тъй като през януари при единствената прожекция залата не побра всички желаещи.

„Моторът“ е любовен филм за приятелството, което може да устои с години, независимо от превратностите на историческите събития. В този филм Славчо, Евелина и Вили (германско момче на техните години) са ученици в село Бараково по време на Втората световна война, където тримата се срещат за пръв път с любовта и омразата. 

В лентата участват Александра Радичева, Димитър Ангелов, Руди Евтимов, Никола Додов, Филип Трифонов, Гергана Кофраджиева, Михаил Мутафов, Ицхак Финци.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани