Пуснаха под гаранция задържаните при акцията в хотелите "Маринела" и "Марица"

07:30, 03 сеп 18 25 1590 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираният наказателен съд освободи под парична гаранция от по 20 000 лева тримата задържани при акцията в хотелите "Маринела" в София и "Марица" в Пловдив. Сред задържаните беше и Вълчо Арабаджиев - най-малкият син на бизнесмена Ветко и Маринела Арабджиеви, както и счетоводителите Ромелия Кирилова и Елена Караянева.

По обвинението за пране на пари към Вълчо Арабаджиев, Специализираният съд се произнесе, че не са налице достатъчно доказателства, че той е знаел, че съдържащите се в банков сейф два милиона и полова евро на негово име са придобити от родителите му от евентуална престъпна дейност.

По отношение на обвинението за участие в организирана престъпна група на двете счетоводителки, съдът постанови, че липсва реална опасност от укриване и извършване на престъпление, а и с оглед на чистото им съдебно минало, също ги пусна под парична гаранция.

Наблюдаващият прокурор Кирил Пейчинов заяви, че ще протестират пред Апелативния съд.

"Няма извършено престъпление, но доколкото е направено искане за задържане, съдът следва да направи обосновано предположение за вина. В Република България може да се направи обосновано предположение, че се извършва престъпление само защото някой те посочва с пръст", заяви от своя страна адвокатът на Вълчо Арабаджиев Илиян Василев, както и подчерта, че ще обжалва решението на съда за паричната гаранция.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама