Вълк тормози няколко родопски села

19:06, 02 сеп 18 / Общество 25 804 Topnovini
Pixabay

Вълк единак тормози сериозно жителите на селата в община Неделино, като вече осем овце са натръшкани от дивия звяр, пише TrafficNews.bg.

Нападенията върху домашните животни е предимно през деня, когато те са на паша, като вълкът успява да подбере най-добрите овце от стадата и ги атакува.
Нападенията са предимно в землищата на селата Върлино и Гърнати, като жертвите са от стадата на различни собственици, по четири от населено място.

„Вълкът дебне, когато стадото е на свободна паша и атакува. В нашата община жертвите са най-малко осем, а в селата отвъд билото, в Кърджалийско са пострадали още десет овце“, коментира кметът на Гърнати, Асен Гънгаров.

Според него, вълкът е забелязан от няколко души, но за радост засега няма нападение върху хора. Нападенията са се случвали и винаги, когато животните не били пред погледа на собствениците си.

„Уведомили сме Горското стопанство в Златоград и Ловното дружество в Мадан. Надяваме се с откриването на ловния сезон да се организира хайка и да бъде отстрелян въпросният вълк“, коментира Гънгаров, цитиран от Дарик.

Според кмета на село Гърнати, досега са нямали подобен проблем, но това лято нападенията са доста, като последното е от миналата седмица. Обикновено вълкът нападал жертвите си, разкъсвал ги и впоследствие изоставал части от тях в близост до останалите животни от стадото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!
Ключови думи