Иран планира да увеличи ракетния си капацитет въпреки санкциите

11:48, 02 сеп 18 / Свят 25 1043 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Иран планира да увеличи капацитета си на ракети и да придобие съвременни изтребители и подводници, като част от усилията за разширяване на отбранителните си способности, съобщи Амир Хатами, министърът на отбраната на Иран.

"Увеличаването на капацитета на балистичните ракети и придобиването на бойци от следващо поколение и подводници с различни оръжейни способности са сред новите планове Иран", каза той в столицата, Техеран.
По-рано тази седмица иранските власти поискаха от Международния съд да нареди на САЩ да отменят санкциите, като казаха, че мерките, които вредят на вече слабата икономика на Иран, нарушават условията на малко известен договор за мирни отношения от 1955-а година между двете страни.

В своята реч Хатами заяви, че санкциите не са забавили развитието на оръжейната индустрия в страната.
"Ние разполагаме с необходимата инфраструктура и това, което трябва да направим е научноизследователска и развойна дейност, като в същото време усъвършенстваме и обновяваме отбранителната промишленост, като разчитаме на много високи научни възможности на страната и на десетки хиляди специалисти в техническите области и инженерните науки".

Той също така защитава иранските действия в Сирия и Ирак, заявявайки, че са от основно значение за унищожаването на ИДИЛ.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама