РИОСВ – Благоевград и Плувен клуб „Пирин“ заедно в почистване на Природен парк „Рилски манастир“

14:00, 31 авг 18 25 1107 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
da izchistim bulgaria
da izchistim bulgaria

Над 30 деца – състезатели и представители на плувен клуб „Пирин“ – Благоевград ще се включат в почистване на Природен парк „Рилски манастир“, на  03 септември т.г.

Инициативата е на Регионална инспекция по околната среда и водите – Благоевград,  в партньорство с Дирекция на Природен парк „Рилски манастир“ и Община Рила. Събитието е част от планираните дейности на екоинспекцията в рамките на кампанията „Да изчистим България заедно“.

Усилията на служителите и доброволците от плувния клуб ще бъдат насочени към силно замърсените в момента места за отдих и къмпингуване в Рила планина, по пътя от Рилски манастир към м. „Кирилова поляна“. Отпадъците ще бъдат събирани разделно с цел минимизиране на количествата предназначени за депониране.

Чували и ръкавици за всички участници са осигурени от РИОСВ – Благоевград. Събитието стартира в 09:30ч. сутринта на 03 септември 2018 г. от м. “Бачкова чешма”, землище на Рилски манастир, общ. Рила.

 

За седма поредна година Министерството на околната среда и водите е партньор и участва активно в инициативата, организирана от bTV „Да изчистим България заедно“. С цел популяризиране на кампанията и перманентната грижа за околната среда, регионалните структури на МОСВ подготвят допълнителни събития в края на август и първата половина на септември 2018 г.

Подкрепа за националната кампания се осигурява от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) с предоставяне на чували за събиране на отпадъци и ръкавици за еднократна употреба, които се раздават чрез изнесените структури на МОСВ – Регионалните инспекции по околна среда и води, Басейновите дирекции и Националните паркове. През 2018 г. МОСВ осигури 40 000 чувала и 80 000 чифта ръкавици. 3590 бона за гориво се изпращат на областните управи за транспортиране на събраните отпадъци до регионалните депа на останали неизвозени отпадъци, събрани от доброволци в рамките на кампанията.

Служители на МОСВ и РИОСВ ще бъдат на местата за почистване, наред с всички граждани, включили се в инициативата и ще координират и подпомагат кампанията на 15 септември. Те ще събират и обобщават информация за събраните отпадъци по време на „Да изчистим България заедно“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама