Духови оркестри ще се надсвирват в Берковица

18:00, 02 сеп 18 25 1526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Берковската духова музика и Община Берковица организират второ издание на Северозападния фестивал на духовата музика след огромния успех през миналата година.

Специални гости на проявата са актьорът Васил Драганов и оркестър „Тимочки веселяци“, Република Сърбия.

Надсвирването ще се проведе на 9 септември, неделя, от обяд до полунощ, на площад “Йордан Радичков” в Берковица и е част от проявите за празника на града - 8 септември.

Фестивалът е с конкурсен характер. В него могат да участват състави до 12 души (за детски групи няма ограничение) с програма до 20 минути на основна сцена и волна програма на свободната сцена.

Първата награда е 600 лева, втората е 400 лв., трета - 200 лв.

Всички участници получават диплом и плакет от организаторите. Основната сцена на фестивала е с размер 8 на 6 метра, с пълно техническо оборудване. Тя се намира на площад „Йордан Радичков“, пред Часовниковата кула.

Основната конкурсна програма и концерт на специалните гости на основната сцена са от 18.00 ч. до 24.00 ч. Свободната сцена на фестивала е с размер 8 на 4 метра, с техническо оборудване за полуакустично озвучаване. Намира се в Градската градина, на площад „Йордан Радичков“, страничен вход на Народно читалище „Иван Вазов - 1872“. Сцената се използва за неформални изяви от 14.00 ч. до 18.00 ч.

Фестивалът ще започне с дефиле от 17.30 ч. до 18.00 ч., с участието на всички оркестри.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама