Община Русе е сред отличниците в България по бюджет и финанси

18:45, 30 авг 18 25 2078 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Русе е сред най-добрите в страната по показателите за финансова самостоятелност, финансова устойчивост и инвестиционна активност, просрочени задължения, поети ангажименти и задължения за разходи, съобщиха от пресслужбата на градската управа. Това сочели данните на Министерството на финансите за финансовото състояние на общините за второто тримесечие на 2018 г.

Русенската община се нарежда и сред първите пет в страната, сред които Столична община, Пловдив, Варна и Стара Загора, формирали най-голям излишък по бюджета си към края на второто тримесечие на годината.

Община Русе беше отличена за втори път с Етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа, което се дължи на установяваното стабилно финансово управление.

През 2018-а година бюджетът възлиза на близо 135 милиона лева, като Община Русе получи субсидия от Централния бюджет с близо 7 милиона повече, дължащо се на увеличените стандарти в редица функции, сред които „Образование“, „Здравеопазване“, „Социално осигуряване, подпомагане и грижи“ и „Отбрана и сигурност“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама