Строят нови кметства и зони за забавление и спорт в община Аксаково

17:00, 30 авг 18 25 1202 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Строителство на нови сгради на кметствата в селата Доброглед и Долище започва със средства по проекти, защитени успешно от Местната инициативна група, съобщи кметът на община Аксаково инж. Атанас Стоилов. Финансиране по същото направление е осигурено и за основен ремонт на читалището в село Яребична. Общият размер на стартиращата инвестиция в трите ключови за малките населени места обекти е почти 500 000 лв., съобщи БНР.

Осигурено е и финансиране и започва основен ремонт на централната част на град Игнатиево, в териториите край който през последните години се обособи солидна бизнес зона.

С готовност да стартира строителни дейности община Аксаково е и в село Куманово. Там ще започне изграждането на многофункционална зона за забавление и спорт – с детска и спортна площадки.

В село Куманово ще е първата от много такива комбинирани съоръжения, на които местните хора да имат възможност да се забавляват, да спортуват и да почиват пълноценно. Целта ни е във всяко населено място да изградим такива комплекси, коментира кметът на община Аксаково инж. Атанас Стоилов.

Той припомни, че със средства от бюджета на общината бе изградено новото кметство в село Изворско, чието официално откриване ще бъде в края на август.

Развитието на инфраструктурата в малките населени места край общинския център – гр. Аксаково, е приоритет за местната власт в последните години. В резултат на ключовото географско разположение на общината – в непосредствена близост до магистрала „Хемус“, пристанищата – „Варна Запад“ и „Варна Изток“ и наличието на летищния комплекс, териториите край Аксаково са сред най-интензивно развиващите се икономически зони. Те са най-предпочитани за екологично чисти производства и логистични паркове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама