За четвърта година Стара Загора ще е столица на бирата

10:00, 02 сеп 18 / Общество 25 482 Topnovini
1

За четвърта поредна година старозагорци и гостите на града ще се наслаждават на Бирфест. От 5 до 8 септември Стара Загора отново ще бъде столица на бирата и на хубавата музика. Всяка вечер от 19 до 23 часа любими песни ще звучат в парк „Загорка“, който за първи път ще бъде сцена на бирения фестивал в Стара Загора.

Тематични вечери, посветени на различни музикални стилове, са заложени в концепцията за тазгодишната програма. 5 септември е посветен на рока с Васко Кръпката и Подуене блус бенд и Б.Т.Р. На националния празник 6 септември ще звучат красиви и обичани народни мотиви в изпълнение на Деси Добрева и DIA. Следващата вечер е посветена на трибют на великите групи Queen и Guns`N`Roses, а в неделя фестивалът ще закрият естрадните легенди Васил Найденов и Силвия Кацарова.

Началникът на звено „Градска мобилност“ в община Стара Загора Александър Чалъков каза, че тази година местната власт очаква фестивалът да мине на много по-високо ниво и да се превърне в един от най-мащабните бирени фестивали в България.

Специално за посетителите на фестивала от по-отдалечените места на Стара Загора всяка вечер ще се движи безплатна автобусна линия, която ще покрие почти цялата територия на града. Редовните градски линии, с които може да се достигне до мястото на събитието са номер 3 и номер 36. Официалното откриване на старозагорския бирфест е на 5 септември, сряда, от 19 часа.

 

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 223 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.