За четвърта година Стара Загора ще е столица на бирата

10:00, 02 сеп 18 25 1267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За четвърта поредна година старозагорци и гостите на града ще се наслаждават на Бирфест. От 5 до 8 септември Стара Загора отново ще бъде столица на бирата и на хубавата музика. Всяка вечер от 19 до 23 часа любими песни ще звучат в парк „Загорка“, който за първи път ще бъде сцена на бирения фестивал в Стара Загора.

Тематични вечери, посветени на различни музикални стилове, са заложени в концепцията за тазгодишната програма. 5 септември е посветен на рока с Васко Кръпката и Подуене блус бенд и Б.Т.Р. На националния празник 6 септември ще звучат красиви и обичани народни мотиви в изпълнение на Деси Добрева и DIA. Следващата вечер е посветена на трибют на великите групи Queen и Guns`N`Roses, а в неделя фестивалът ще закрият естрадните легенди Васил Найденов и Силвия Кацарова.

Началникът на звено „Градска мобилност“ в община Стара Загора Александър Чалъков каза, че тази година местната власт очаква фестивалът да мине на много по-високо ниво и да се превърне в един от най-мащабните бирени фестивали в България.

Специално за посетителите на фестивала от по-отдалечените места на Стара Загора всяка вечер ще се движи безплатна автобусна линия, която ще покрие почти цялата територия на града. Редовните градски линии, с които може да се достигне до мястото на събитието са номер 3 и номер 36. Официалното откриване на старозагорския бирфест е на 5 септември, сряда, от 19 часа.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама