Решават преименуване на обекти и преместване на паметници в Сливен

09:10, 30 авг 18 / Общество 25 417 Topnovini
1

Общински съвет Сливен предстои да приеме наредба за преименуването на общински обекти, поставянето и преместването на паметници. Очакванията са тази наредба да постави в ред поставянето на паметни плочи и символни знаци в града. Според вносителя на предложението, председателя на Комисията по символика Мария Григорова, нормативната база е от 1975 година и не отговаря на съвременните изисквания. Предложението ще се гледа на днешната сесия на местния парламент, съобщи БНР.

Мария Григорова коментира, че в Комисията по символика постоянно постъпват желания за слагане на паметни знаци до или на изградени вече паметници. Тя посочи като пример постъпилото предложение да бъде премахнат гранитен камък от градинката до паметника на войводата Хаджи Димитър.

"На някой му пречеше камъка в градинката на паметника на Хаджи Димитър. Искаше пак там да слагаме нещо. Дали трябва, дали ще отговаря на ансамбъла, дали е била такава идеята този камък да се слага нещо върху него ние не можем да кажем. Така, че смятам, че с тази наредба бихме ги изчистили тези неща", коментира Григорова.

Тя каза още, че за написването на наредбата са потърсили съдействие и практика от други общини.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани