Предлагат 100 работни места за хора с увреждания във Великотърновско

17:15, 29 авг 18 25 1130 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 100 работни места за хора с увреждания са заявени в Бюрото по труда във Велико Търново, съобщи директорът Обрешко Нечев. От 15 август Агенцията по заетостта е започнала приемането на документи от работодатели, които желаят да разкрият позиции за хора с увреждания. На практика работодателите няма да плащат осигуровки и заплати на служителите, тъй като средствата ще бъдат осигурени по програмата "Развитие на човешките ресурси".

По този начин ще бъде осигурена работа на хора в неравностойно положение за срок от две години. С приоритет за назначаване ще бъдат хората с над 75% инвалидност. Ще бъдат вземани на работа и такива с по-нисък процент инвалидност.

Основните работодатели, които към момента са изявили желание да се включат в програмата, са трите общини - Велико Търново, Елена и Златарица. Документи са подали и фирми от реалния трудов сектор, обясни още Обрешко Нечев. В повечето случаи става въпрос за административна работа и дейност в обслужващата сфера.

Трудовите възнаграждения, които хората с увреждания ще получават, възлизат на минималния осигурителен праг за съответната позиция, пише ''24 часа''.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама