Махнаха златната статуя на Ердоган във Висбаден

12:40, 29 авг 18 / Свят 25 1120 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отстраниха четириметровата златна статуя на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, която тази седмица се появи в западния германски град Висбаден, предаде ДПА.

Много жители на града се разгневиха заради поставянето на статуята, която бе издигната в рамките на Берлинското биенале за съвременно изкуства.

Статуята е била поставена без знанието на местните власти, каза говорителка на властите във Висбаден пред ДПА. Получихме телефонни обаждания от редица ядосани граждани - хората не знаят, че това е част от Биенале, каза тя за статуята

Градските власти решиха да отстранят арт инсталацията, тъй като сигурността ѝ не може да бъде гарантирана повече, съобщиха местните власти в Twitter.

Полицията качи в Twitter видео, на което се вижда, че рано тази сутрин пожарна кола отстранява статуята.

Късно снощи поддръжници и опоненти на Ердоган се събраха на централния площад, на който бе издигната статуята.

Събралите се хора навлязоха в остри спорове. Говорител на полицията посочи, че на площада е имало "агресивна атмосфера", но каза, че не е имало прояви на насилие. Представителят на градските власти Оливер Франц обаче посочи пред в. "Курир", че е имало и размяна на удари, както и че са се виждали "остри предмети", съобщава БТА.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама