Швайнщайгер вкара последния си гол за "Байерн" на бенефиса си

17:50, 29 авг 18 / Спорт 25 1086 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шампионът на Германия „Байерн“ победи с 4:0 американския „Чикаго Файър“ в бенефиса на бившия национал и футболист на баварците Бастиан Швайнщайгер в Мюнхен, съобщава БНР.

Полузащитникът, който игра по едно полувреме за двата отбора на "Алианц Арена", отбеляза последното попадение в мача в 83-ата минута. През вторите 45 минути Швайнщайгер носеше капитанската лента в тима на домакините.

Останалите голове за „Байерн“ бяха дело на Серж Гнабри и Сандро Вагнер през първото полувреме, а Ариен Робен се разписа в 63-ата минута.

"Беше страхотно да съм отново на терена с футболистите, с които съм постигнал най-големите успехи в кариерата си. Беше невероятно да ги видя отново. Аз съм един от вас. Винаги ще бъда един от вас!", каза Швайнщайер в прощалната си реч към феновете.

Бастиан Швайнщайгер е възпитаник на школата на „Байерн“ и игра за клуба в продължение на 15 години - от 2000 до 2015. С баварците той спечели осем пъти титлата в Бундеслигата, седем Купи на Германия, Шампионската лига през 2013 година, два пъти Купата на Лигата, два пъти Суперкупата на Германия, Суперкупата на УЕФА и световното клубно първенство.

След това полузащитникът продължи кариерата си в „Манчестър Юнайтед“, а от март 2017 година играе за американския тим „Чикаго Файър“. Съпругът на Ана Иванович има 121 мача за националния отбор на Германия, преди да завърши международната си кариера след Евро 2016.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама