Млекопроизводители от страната се събират от 6 до 8 септември в Луковит

13:30, 02 сеп 18 25 2111 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 6 до 9 септември в Луковит отново ще се съберат представители на млечния сектор. На Третия национален събор „Млечният път на България през вековете“ млекопреработватели, мекопроизводители, производители на закваски, на машини, на хляб, вино и земеделски производители на различни видове храни ще покажат своите продукти, които всички посетители ще могат да вкусят и да им се насладят.

На специална демонстрационна зона шоуменът Иво Танев ще приготвя млечни вкусотии, а фирми от млекопреработвателния бранш ще демонстрират как може да се прави кисело мляко в йогортиера и в домашни услови, как може да се събира сено, да се доят овце. Организаторите са помислили и за най-малките, като ще бъде направена кулинарна школа „Детски млечни вкусотии“. На Третия конкурс „Млечният вкус“ жените от региона на Луковитско ще представят ястия с мляко и млечни продукти и те ще бъдат оценявани от експертно жури.

Луковит не бе избран случайно за център на Третия Национален събор „Млечният път на България през вековете“. Тук традицията, съвременното производство на млечни продукти, чистотата на природата и амбицията на хората са най-силни, съобщават организаторите от Асоциация на млекопреработвателите в България и Община Луковит.

Любителите на природата ще могат да се пренесат в древността на траките и обитателите по тези земи, като посетят пещера Проходна, Карлуковския капрстов комплекс, Ъгленското карстово плато. Мегданът ще бъде огласяван с български народни песни и танци на различни фолклорни и танцови състави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама