Във Враца изоставят кучета от съседни градове и области

12:10, 29 авг 18 25 1027 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във Враца докарват кучета от съседни градове и области, поради което е поискано съдействие от страна на полицията срещу този нерегламентиран "внос" на животни. Това стана ясно по време на редовното заседание на общинския съвет във Враца, когато кметът Калин Каменов отговори на въпрос на съветника от ВМРО Марин Цветков.

"Има достатъчно сигнали, че във Враца са докарвани кучета от София и Ботевград. Настояваме за разширение на видеонаблюдението на местата, за които знаем, че се оставят тези животни", каза кметът Каменов.

Той припомни, че в капиталовата програма за 2019 година ще бъде заложено завършването на общинския изолатор на бездомните кучета във Враца.

Съветникът от СДС д-р Здравко Златев разшири темата, като каза, че във ветеринарните клиники на неговата фирма са постъпвали кучета с ушни маркери от Плевен. "Знаем, че тези животни се докарват и оставят в местността "Дъбника" и докато не сложим край на този процес, няма да се преборим с популацията на безстопанствени кучета", призна д-р Златев.

В момента местната власт във Враца е сключила договори с "Ветеринарни клиники" ООД за 112 000 лева, за които животните се улавят, кастрират, обезпаразитяват и връщат в собствената среда. "Анимал Хелп" срещу 1 500 лева месечно пък помага на тези дейности, като лекува болни животни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама