Българите са пътували през юли най-много до Турция и Гърция

13:40, 28 авг 18 25 821 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През юли тази година най-голям брой пътувания на български граждани са осъществени към Турция, Гърция, Германия, Румъния, Сърбия, Македония, Италия, Австрия, Обединеното кралство и Испания, показват данните на Националния статистически институт (НСИ).

Пътуванията на български граждани в чужбина през юли тази година е с 9% повече, отколкото през същия месец на миналата година. Увеличение на пътуванията на българи в сравнение със същия месец на предходната година е отчетено към Гърция, Турция, Македония, Австрия, Сърбия, Румъния и Италия.

Същевременно намаляват пътуванията на български граждани към Украйна, Португалия, Германия, Малта и други.

Най-много през юли българите са пътували с цел гостуване, обучение, посещение на културни и спортни мероприятия. Следват пътуванията с цел почивка и екскурзия и пътуванията със служебна цел.

През юли 2018 г. посещенията на чужденци в България са се увеличили с 6.5% в сравнение с юли 2017-а. Регистрирано е увеличение при всички наблюдавани цели. Транзитните преминавания през страната са 24.7% от всички посещения на чужденци в България.

От общия брой чужденци, посетили България през юли, делът на гражданите от Европейския съюз е 61.3%. Увеличават се посещенията на граждани от Обединеното кралство, Чешката република, Белгия, Румъния, Австрия, Полша, Германия и други. Същевременно намаляват посещенията на граждани от Унгария, Дания, Нидерландия, Франция и други.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама